Music Trip in Portugal!

Gepubliceerd op 6 mei 2023 om 12:00

Afgelopen voorjaarsvakantie heb ik een geweldige nieuwe ervaring gehad. Van zondag 26 februari tot en met vrijdag 3 maart ben ik voor het eerst met een groep vreemden met het vliegtuig van Schiphol naar Faro in Portugal gereisd voor een Music Trip!

Eerste keer met de vliegtuig

Het avontuur begon met mijn allereerste vliegreis, iets waar ik eigenlijk enorm tegenop zag vanwege mijn angst. Ik werd 's nachts opgehaald door iemand met wie ik alleen nog maar telefonisch contact had gehad. Samen reden we naar een parkeerplaats in Amsterdam. Gelukkig was deze persoon een bekende van de Music Trip, waardoor ik me comfortabel genoeg voelde om niet alleen te hoeven reizen. Het gaf me een gevoel van vertrouwen dat ik niet alleen was en maakte de hele ervaring iets minder angstaanjagend.

Vanaf de parkeerplaats gingen we met de bus naar Schiphol. Helaas moesten we ongeveer een uur in de kou wachten, terwijl we aanvankelijk dachten dat de bus elke 10 minuten zou vertrekken. Eenmaal op Schiphol aangekomen, hebben we wat tijd doorgebracht met een kopje koffie voordat we naar de douane mochten. Bij de douane moest ik mijn laarzen uittrekken en al mijn bagage in zo'n bakje plaatsen. Vanwege de vele sleutels in mijn jaszak werd mijn tas er meteen uitgehaald. Gelukkig was dit geen groot probleem en kon ik snel doorlopen. In het vliegtuig moest ik nog bijna een uur wachten voordat we opstegen, waardoor ik alleen maar zenuwachtiger werd. Het was immers mijn eerste keer vliegen. Bij elke turbulentie vroeg ik me af of dit normaal was. Gelukkig zat ik naast mijn reisgenoot, die me uitleg kon geven. In eerste instantie zaten we niet naast elkaar vanwege onze verschillende stoelnummers, maar dankzij een vriendelijke stewardess werd dit probleem opgelost.

In het vliegtuig moesten we nog bijna een uur wachten voordat we uiteindelijk opstegen, waardoor we onze aansluitende vlucht naar Faro misten. Oorspronkelijk zouden we in Lissabon overstappen naar onze tweede vlucht naar Faro. Vanwege de drukte in de handbagageruimte moesten we naar de afdeling Lost & Found om onze bagage op te halen die we voor de reis moesten afgeven. Na ruim een uur wachten, begonnen we naar alternatieve reisopties te zoeken. We besloten de metro te nemen en ik regelde bustickets bij Flixbus. Als laatste namen we een Uber die pas zou vertrekken nadat we de betaling hadden geregeld met een creditcard. Het was een zeer stressvolle eerste vliegervaring.

Een prachtige villa

Toen we eindelijk op onze plek van bestemming aankwamen, werden we verwelkomd in een prachtige villa met veel slaapkamers en badkamers. Alles was heel mooi en luxe, en ik kreeg mijn eigen slaapkamer, wat ik erg fijn vond. Daarna gingen we samen eten en elkaar leren kennen. Ik was alleen wel super moe tijdens het kennismaken, omdat ik al meer dan 24 uur wakker was (ik kon niet slapen vanwege de stress), en ik viel daardoor bijna in slaap. Maar het was wel meteen een heel gezellige groep.

Het programma

Na de kennismaking ging ik naar bed en gelukkig mochten we uitslapen. Het was echt heerlijk om een eigen kamer te hebben. Gedurende de week hadden we veel zanglessen, zowel in groepen als individueel, en werkten we aan onze mindset en hypnose. Tijdens de eerste sessie over mindset zong ik het nummer dat ik later ook zou gaan optreden en ik werd er zo emotioneel van. Normaal gesproken gebeurt dat niet vaak als ik zing en het was best moeilijk om dat mee te maken. Maar het was ook een mooie ervaring om te beseffen dat ik als mens nog steeds geraakt kan worden door bepaalde dingen. Bij de mindset-sessie was mijn doel om innerlijke rust te vinden. Tijdens de zanglessen was mijn uitdaging om luid te zingen. Ik ben geen fan van schreeuwen en ik had altijd moeite met bepaalde noten, maar uiteindelijk is het me wel gelukt! Dat maakte me heel blij!

Zingen bij een terras

Als eindopdracht moesten we ons nummer, dat we een hele week hadden geoefend, zingen op een terras. In eerste instantie dacht ik dat we het gewoon in de villa zouden zingen, maar dat was niet het geval. Ondanks mijn zangervaring was ik behoorlijk zenuwachtig! Hieronder kun je een kort fragment zien van mijn optreden:

Als laatste wil ik graag Corina, Jacobus en de rest van de groep bedanken voor een onvergetelijke tijd! Ik had deze ervaring absoluut niet willen missen en ik kijk er al naar uit om weer deel te nemen aan de Mini Music Trip eind mei!

Reactie plaatsen

Reacties

Bart
een jaar geleden

Top meisi. Mooi geschreven. En wat dat vliegen betref, ik ben trips op je en dat kun je ook op je zelf zijn. En nu ook al ALLEEN naar Barcelona gevlogen. Top.

Dorine
een jaar geleden

Bedankt voor je lieve woorden en vind het ook wel knap van mezelf dat ik het heb gedaan :D Over Barcelona ga ik later nog over bloggen!