Zingen met een orkest

Gepubliceerd op 11 mei 2023 om 12:00

Op 1 april 2023 nam ik deel aan de Stim van Waadhoeke in Theater de Koornbeurs in Franeker. Ik vond het erg spannend, omdat ik nog nooit eerder met een orkest had gezongen. Maar ik wilde graag deze uitdaging aangaan en bovendien ben ik opgegroeid met klassieke muziek, omdat mijn vader klarinettist is. Eigenlijk zou ik al in 2020 meedoen, maar door de coronaepidemie kon dat helaas niet doorgaan. Dit jaar besloot ik om door te zetten, omdat mijn moeder oorspronkelijk in 2020 zou komen kijken. Ik zou hetzelfde nummer zingen als in 2020, namelijk "Arcade" van Duncan Laurence. Maar helaas is mijn moeder in de tussentijd overleden, dus besloot ik om het voor haar door te zetten.

Vooraf hadden we één repetitiemoment en een generale repetitie op de dag zelf. Ik was veel zenuwachtiger dan ik had verwacht, en omdat ik één van de laatsten moest optreden, namen de zenuwen alleen maar toe. Iedereen kon zo goed zingen, maar ondanks dat ik nerveus was besloot ik door te zetten. Hoewel het niet helemaal ging zoals ik had gehoopt, ben ik trots op mezelf dat ik heb doorgezet!


Dankzij de feedback van de jury heb ik nu meer inzicht in waar ik op moet letten tijdens een volgende optreden. Hopelijk zal ik me, als ik vaker optreed, steeds minder onzeker voelen op het podium. Tot slot wil ik het orkest, de dirigent, de jury, mijn medezangers en de mensen achter de schermen bedanken die dit mogelijk hebben gemaakt!

Disclaimer: Alle rechten gaan uit naar Advendo Franeker en voor de foto's naar ©Franeker Actueel 2023

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.